Wednesday, August 20, 2008

break..broke..

it takes me for ages to write back in this blog...been so busy with my sleeping, tv programmes, kenduri-kendara and jalan2...hey my BABY assignments need my attention too.. and since i didnt write anything about 2 months, it makes me feel lost (harhar,, poyos jep)

yes, i do log on to my buddies' blog,, and i think their blogs are 100 times advanced than mine...owh god,, im a bloody lazy girl to express my days that i've gone through into this blog.. im easy with 'let bygone be bygone'..easy rite but it doesnt mean that im a heartless, emotionless and other less, and less.. it just,, im lazy..hehe..

now is mid-term break..but i dont regard this break as a 'break' bcoz there is no break for me from doing the assignments..the psycho subject which is only caused my mind get psycho...owh 'ikan' ( i translate it into malay ,, sounds quite sopan rite?) there's no words to symbolize my feelings regarding this 'saiko' things...with the observation yg ntah pape, the report, huish i believe thats why this subject is called EDUCATIONAL psychoLOGY..harhar...add up wit the online questions as much as 36 q's...gagaggagagagaaga.. i just can laugh on myself and talking wit my cats...kak nick, help me..chicky,, owh you only know bout sleeping, eating..arghh tetibe jeles ngan kucing..

ok, time for leaving..need to pack up my stuff..tonite im going to stay at nughul a.k.a che lah's house at red land city..heheh..dadiduuu

Monday, June 16, 2008

cinta datang lagi...


waaa, cinta datang lagi...
meet my new pakwe
sekian, terima kasih...

Wednesday, June 4, 2008

sambungan....

tepat jam 12 lebih( x sure..dkt kul 1 pagi kot) akhernye...adek2ku pulang juge membawa pulang minyak yg telah dipesan..tp hampeh sbb kn byar dgn rate yg baru..yg paling hampeh nye bile ade lagi 3 kete dpn sblum adik aku sempat isi minyak..the hampestness ialah mamat tu pon x kasi can..ye la paham2 la org dh tunggu lame kat situ..tp x pe la, bubur suda menjadi basi..

so, terpakse la isi..alang2 dh tunggu lame,,x kn nk blah cam tu je..lagipun pagi ni aku nkpegi dungun..so kn isi la jugak..ape?? dungun...erm..

saje nkjumpe kwn2 lame kat sini..rindu tul ngan dorang..aku nk melampiaskan rindu dendamku ini..muehehe..tp mebi stay 1, 2 ari jep..oret la tu kan..dan aku telah menempah khas bilik tidur di rumah mia..heheh...mia,,,wait 4 me..!!

x sabo dh ni nk makang kepok lekor tepi pata..lalalalala

fuel price hikes to rm 2.70per litre

perghh!!! minyak naik lagi???

aku terkesima sebentar..mesej yg kuterima sebentar td benar2 menghantui diriku...minyak naik hampir 2x ganda...

ini benar2 menghancurkan rancanganku yg ingin keluar beronggeng bersame kwn2...erk, mcm la rmai sgt kwn kat sini...

aku lihat begitu ramai kete d jln..aku kate pd adikku " ada poliskah?" smbil aku menarik seat belt... " x la, owww org beratur nk isi minyak, balas adikku..

aku plak ngan selambe jep jln..eh drive nk anta adik pegi tusyen..setibe d rumah, kuceritakan kpd ibuku..ibuku menjawab "x po la,, kito g isi jap lagi"...aku diam saja..

adik lelakiku ditugaskan mengambil adikku yg pegi tusyen td..ibuku juge x lupe menyuruhnye mengisi minyak...dan jam skarang menunjukkn pukul 12.05 thg mlm dan adik2ku belum pulang2 lagi..aku pon x tau kesudahannye cane...

2 b continued

meH DENGA cite saye

pada suatu hari saye, abang saye, n sis-in-law saye tlah singgah ke kedai burger utk beli burger.
sis-in-law saye oder burger ayam. abg saye oder burger dagin special, saye lak burger telor special.
mamat penjual burger tu pon buatla ketiga2 burgers ngan penoh sungguh2.
utk berger ayam, biasa jer, burger dagin special, ah..biase jer. dia cume bungkos daging dgn telur..
tibelah masenyer dia buat burger telor special. saye mengharapkan beliau letak cheese, bubuh sosej, or buat double..

tapi tidak.....

burger telor special adalah TELOR YG DIBUNGKUS DENGAN TELOR!!!

saye tak dpt menahan perasaan dan terus berlalu dari situ sambil menepok2 kepala saya dengan kuat kerana terharu dengan lawak tersebot. ade gak org buat burger telor special camtuh!!!

begitulah cerita saya..sekian timer kaseh...
(p/s: tepukla sket)

Bace jgn x bace

Mamat Random CSI #1 : Ape kes?

Mamat Random CSI #2 : Mangsa telah mati akibat menjawab panggilan dari nombor +62852731520946.

Mamat Random CSI #1 : Bagaimana boleh terjadi?

Mamat Random CSI #2 : Dipercayai nombor tersebut kepunyaan seorang pengamal ilmu hitam dari indonesia.

Mamat Random CSI #2 : Nombor yang keluar melalui skrin hanset itu dipercayai berwarna merah.

Mamat Random CSI #1 : Si mangsa menggunakan hanset jenis apa?

Mamat Random CSI #2 : Nokia 3310.

Mamat Random CSI #1 : Bukankan itu hanset zaman batu tanpa warna di skrinnya?

Mamat Random CSI #2 : Betul juga. (sambil menggaru punggung).

Mamat Random CSI #1 : Siapa beritahu kamu cerita bangang nak mampos ni?

Mamat Random CSI #2 : Tu orang-orang kat tepi tu...

Mamat Random CSI #1 : Bangang jugak kau ni kan. (sambil menempeleng Mamat Random CSI #2).

Tuesday, June 3, 2008

LAR-waK

SAM: Kenapa kau cakap minum susu segar boleh bawa maut?
DOL: Sebab semalam semasa aku tengah minum, lembu tu terajang aku. Nasib baik tak mati.

SAM: Apasal ko marah kat tokey kedai 2 Ringgit tu?
DOL: Sebab dia tipu. Aku beli 3 barang dia mintak 6 ringgit. Kata kedai 2 Ringgit!!

SAM: Kau kata ikan emas peliharaan kau mati lemas? Mana kau tau dia mati lemas?
DOL: Sebab aku jumpa ia mati dalam air!

SAM: Semalam aku nampak hantu!
DOL: Uih! kau terkejut tak?
SAM: Taklah.... hantu tu yang terkejut tengok aku.
DOL: Mana kau tahu?
SAM: Aku tengok muka dia pucat semacam jer....

SAM: Apasal kopi yang kau buat ni rasa masin?
DOL: Gula dah habis!
SAM: Yang kau pergi campur garam apasal?
DOL: Kan aku kata, sebab gula dah habislah!


SAM: Aku tengok kau beberapa hari ini "candle light dinner" dengan bini kau, mesti dia suka.
DOL: kena marah adalah! Api rumah aku dah kena potong lah, lupa nak bayar bil elektrik!

SAM: Aku ada AIDS? mana ada...
DOL: Aku baca 1 dari 10 orang kat Negara ni ada aids. Aku dah tanya 9 orang, semua tak ada aids, kau orang ke 10, tak payah tanya, aku dah tahu...


SAM: Dol, aku dengar bunyi batuk kau makin teruk!
DOL: Iya ke? kalau macamni aku kena banyak berlatih agar dapat Batuk dengan lebih baik lagi.

SAM: Dah dua kali perompak yang sama datang merompak kedai kita.
DOL: Tu lah aku dah cakap kat kau, jangan pasang signboard "SILA DATANG LAGI"...degil!